top of page

Welkom in mijn wereld

Welkom in mijn kleurrijke creatieve wereld.


Ga ik nu serieus bloggen? Misschien.

Maar ik zal mezelf in dit blog eerst even voorstellen, wel zo handig.


Elma Maaskant, creatief en ondernemend. Ik hou van een uitdaging en vind het leuk om te creëren. Ben niet in een hokje te stoppen, doe mijn eigen ding en voel me vrij om mezelf te zijn.

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door de natuur, kleuren en het licht en ik vind het nog steeds magisch om hiermee te werken en te creëren vanuit gevoel.Op school vond ik het vroeger heel gezellig, maar van leren moest ik niets hebben, ik vond het zonde van mijn tijd en was veel liever aan het tekenen en fotograferen.

Of aan het spijbelen ;-)


Nu vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te leren, omdat ik kan kiezen wat ik kan leren. En of dat nu gaat om Human Design, de psychologie van kleur, channelen, klankschalen therapie, diepgang in de fotografie, manifesteren, of meer kennis over gezondheid, ik vind het allemaal geweldig. En het hoort ook bij mijn profiel, elke keer nieuwe dingen leren en al het geleerde meenemen om nieuwe projecten te manifesteren. Love it! Ik ben een Manifestor 6/2, extravert en een kluizenaar. Ik hou van dingen mooi maken, vind het heerlijk om te brainstormen met andere ondernemers, hou van dingen simpel maken, neem alles niet zo serieus en heb elke dag een hoop lol.


Anders dan anderen


Als Manifestor vind ik het leuk om dingen anders te doen, nieuwe dingen te verzinnen en van alles uit te testen. Voor mezelf en voor anderen. Nu ben ik al een half jaar van social media af, ik was benieuwd wat dat met mij zou doen. Nou heel veel dus. Wat een rust! Ik zal daar aan apart blog over schrijven.

Maar ik vind het ook leuk om dan te testen hoe je als ondernemer dan aan klanten kunt komen als je iets nieuws wilt lanceren of hoe je mensen kunt bereiken met iets dat je wilt delen. En dat ga ik nu dus testen op deze website.

Ik hou je op de hoogte!

Fotografie

Rond mijn 13e kocht ik mijn eerste camera. Wow, ik ging een nieuwe wereld verkennen. Jarenlang fotografeerde ik dieren, landschappen, de natuur.

Maar ook mensen ging ik steeds leuker vinden om te fotograferen. Ik opende een fotostudio en heb duizenden vrouwen voor mijn lens gehad.

Tot ik op den duur de uitdaging miste, want Manifestor hè, dat begrijp ik nu ;-)


Na een tijd ging het toch weer kriebelen en pakte ik het fotograferen weer op. Maar ik voelde niet de voldoening die ik zocht. Dus bleef ik maar gewoon heerlijk de natuur fotograferen.


Totdat er een heleboel puzzelstukje op z'n plek vielen. Ik wist hoe ik een unieke combinatie kon maken tussen al mijn passies en de dingen die mij mateloos boeien.

Fotograferen + Ondernemen + Vrouwen + Kleur + Human Design + Natuur + Mooi licht + Creatief denken


Hier valt voor mij nu alles samen. Voor zolang als het duurt, want ik ben natuurlijk een Manifestor en kan zomaar besluiten om weer iets anders te gaan doen ;-)

Ondernemen


Ondernemen, ik doe het al meer dan 20 jaar. In eerste instantie omdat ik niet voor een baas kon werken. Nu weet ik dat vrijheid voor mij het allerbelangrijkste is.

Op mijn 22e opende ik mijn eerste winkel, een bloemenwinkel. 7 jaar later opende ik mijn eerste fotostudio en weer jaren later begon ik met Creative Cosmetics. Alles gaat bij mij altijd organisch, zonder business plannen en strategieën, ik doe wat ik leuk vind en begin altijd gewoon.


Dit was mijn eerste blog, nu heb je mij een beetje leren kennen. Een heel klein beetje, want wat is het moeilijk om 43 jaar in een paar zinnen te stoppen.


Ik wil hier op mijn website inspiratie delen voor ondernemende vrouwen. Hoe? Dat weet ik nog niet precies, ik begin gewoon en probeer dingen uit. Zoals altijd.


liefs ElmaElma 

Maaskant

bottom of page