Elma Maaskant | Color Manifestor

De kracht van manifesteren

Jun 23, 2023

De kunst van het manifesteren

Ik deed dat onbewust al van jongs af aan, voordat ik zelfs maar wist dat er een woord voor was. En omdat het nu een hot topic is en er veel over te lezen en te leren valt, wil ik je meenemen op een klein stukje van mijn reis van het manifesteren.

Als tiener was ik regelmatig mijn portemonnee kwijt en dan niet in huis, maar ik raakte hem altijd onderweg kwijt. Onderweg naar school, op het station, ergens aan de andere kant van mijn woonplaats. Maar ik kon er niet echt mee zitten. Ik ging er altijd vanuit dat hij weer terug kwam en was al aan het bedenken of ik dan een Merci of bosje bloemen zou geven. 

Mijn vriendin begreep het niet. "Hoe kan je zo rustig zijn? Je portemonnee is weg! We moeten zoeken, pasjes blokkeren!" Maar ik schudde gewoon mijn hoofd en wilde aan leukere dingen denken. Diep van binnen wist ik dat het goed zou komen. Ik had een onverklaarbaar vertrouwen dat mijn portemonnee terug zou komen. En het vreemdste van alles? Het kwam altijd terug.
Elke keer dat mijn portemonnee vermist was, werd het ergens gevonden en keerde het terug naar mij. En nee, dat gebeurde niet alleen een keer, maar keer op keer. Het was bijna alsof het universum mijn verloren portemonnee gewoon niet kon weerstaan haha. 

Dit was mijn eerste bewuste ervaring met manifestatie. Alleen wist ik toen niet dat het manifesteren heette ik vond andere mensen gewoon doemdenkers. Het was deze ervaring die me liet zien dat vertrouwen, zelfs in de meest onwaarschijnlijke situaties, kan leiden tot onverwachte en positieve resultaten. En als ik dat kon doen met een eigenzinnige portemonnee, wat zou ik dan nog meer kunnen bereiken?

En niet alleen met de portemonnee had ik deze ervaring 

Elke keer als ik ging solliciteren, had ik een soort onverstoorbaar vertrouwen in mijzelf. Ik had geen greintje twijfel. Ik wist, met een diepe, rotsvaste zekerheid, dat die baan al van mij was. 
Maar ik wil niet dat je denkt dat dit ongegrond zelfvertrouwen was, want zoveel zelfvertrouwen had ik toen helemaal niet. Nee, het was meer dan dat. Het was een diepe overtuiging, een feit. Het was alsof ik de baan al in mijn handen had, nog voordat ik de sollicitatiegesprekken voerde. En raad eens? Ik kreeg de baan. Elke. Keer. Weer. Of het nu een bijbaantje was of een echte baan, ik wist altijd al dat ze van mij waren.
En ik heb vaak gesolliciteerd hoor, want op mijn 22e had ik al 20 banen gehadūü§£

Ik was me toen nog steeds niet bewust van manifesteren, het ging allemaal onbewust 

Maar dit was voor mij wel de bevestiging dat als ik ergens in geloofde dat het dan ook kon lukken. Het toonde me dat mijn gedachten, mijn overtuigingen, en mijn intenties een directe invloed hadden op de realiteit om me heen. 
Het was alsof er een onzichtbare hand was die mij in de juiste richting duwde, mij hielp de juiste kansen te vinden. Dit liet me nadenken over mijn eigen energie en ik begon te begrijpen dat ik meer controle had over mijn leven dan ik ooit had gedacht.

Het ontrafelen van het mysterie van Manifestatie

Naarmate ik ouder werd, begon ik steeds meer te leren over deze onzichtbare kracht die ik gebruikte. Ik ontdekte dat het niet alleen om geloven ging, maar om rotsvast vertrouwen en absolute zekerheid. Manifestatie ging over het visualiseren van wat ik wilde, met zo'n intensiteit dat het in mijn geest al een feit was.

De verkeerde kant op manifesteren

Maar zoals bij alles in het leven, heeft ook manifestatie een andere kant. Net zoals we dingen in ons leven kunnen brengen die we verlangen, kunnen we ook dingen aantrekken die we liever niet willen. En geloof me, daar ben ik ook goed in! Er zijn momenten geweest waarop ik, zonder het te beseffen, de verkeerde kant op manifesteerde. Of het nu kwam door het negeren van de 'kleine lettertjes' van mijn intenties of door een onbewuste blokkade, het resultaat was hetzelfde - ik trok situaties of resultaten aan die ik niet wilde.


Waarom deel ik dit?

Ik deel mijn verhaal, omdat ik hoop dat het je inspireert om je eigen unieke reis van zelfontdekking en creatie te beginnen. Of je nu al bekend bent met de concepten van manifestatie en het Universum of dat dit allemaal nieuw voor je is, ik hoop dat je iets waardevols kunt halen uit mijn ervaringen.
Elk van ons heeft de kracht om te manifesteren, om onze werkelijkheid te creëren. Maar weet je wat het belangrijkste is? Je hoeft het niet perfect te doen. Het is geen exacte wetenschap waarbij je een stappenplan kunt volgen. Het gaat erom dat je vertrouwen hebt, in jezelf en in het Universum.

Ik zal binnenkort een blog schrijven over mijn huizenreis en hoe ik erin geslaagd ben mijn droomhuizen te manifesteren. Blijf dromen, blijf geloven en blijf vooral jezelf. Dat is tenslotte het mooiste wat je kunt zijn!

DOWNLOAD  GRATIS 'DE MAGIE VAN KLEUR'

En ontdek de diepere betekenissen en vibes achter verschillende kleuren en ontvang wekelijks EXTRA kleurige inspiratie. 

Check snel je mailbox!